Op Boskanter gaan regelmatig activiteiten door, georganiseerd door ons of samen met partners zoals MOW, Natuurpunt of Vormingplus. Soms staan ze lang op voorhand vast, even vaak is het een bevlieging van het laatste moment. Op Facebook en met nieuwsberichten op deze site worden de meesten aangekondigd. Maar wil je er echt geen missen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief, onderaan de pagina.

Pizza- en oogstfeestje

Ongeveer een keer per maand op de zaterdag doet onze steenoven dienst als pizza-oven en bakken we volkoren tarwe zuurdesempizza’s met passata en groenten van eigen teelt, aangevuld met biologische uien, kaas en olijfolie.

Het is een ontmoetingsmoment waarop mensen kunnen kennismaken met Boskanter en onze manier van leven. Met de inkomsten financieren we de werking van de VZW.

Praktisch:

  • Inschrijven (mail, telefoon) verplicht, ten laatste vrijdagmiddag 12u.
  • Kom bij voorkeur met de fiets of het openbaar vervoer. Als de wagen echt de enige optie is, pak dan de buren en een lifter mee, zet oma hier voor de deur af, parkeer de wagen langs de Leinstraat en maak van de retour een gezellige avondwandeling.
  • Start om 18u00. De laatste pizza’s komen uit de oven tussen acht en negen (afhankelijk van de drukte). We sluiten, afhankelijk van de ambiance, tussen tien en middernacht.
  • Pizza à volonté voor 12€ per volwassene en 6€ tem 12 jaar.
  • Drank afzonderlijk te kopen aan de bar.
  • Op de drukste edities (zomer) vragen we soms om een gerecht (dessert, iets anders) mee te brengen om te delen.

Rondleiding

Heeft u interesse in het verhaal van Boskanter? Kom langs voor een kleine rondleiding. Stuur even een mailtje om af te stemmen welke dag u graag afkomt. Afhankelijk van de interesses van de deelnemers kunnen we focussen op permacultuur, ecologisch verbouwen, ambachten, kruiden, noem maar op.

Praktisch:

  • Inschrijven (mail, telefoon) verplicht
  • Kom bij voorkeur met de fiets of het openbaar vervoer. Als de wagen echt de enige optie is, pak dan de buren en een lifter mee, zet oma hier voor de deur af, parkeer de wagen langs de Leinstraat en maak van de retour een gezellige avondwandeling.
  • Duur: één tot anderhalf uur.

Ambachtsavond

Op dinsdag , vanaf 19u is iedereen welkom, beginners en gevorderden om mee te breien, lepels snijden, spinnen, … rond de kachel of het kampvuur. Je kunt gestarte projecten, ideeën of vragen meebrengen en we helpen elkaar, wisselen trucs uit en brengen samen de avond door.

Breng zoveel mogelijk je eigen materiaal en grondstoffen mee. We hebben een beetje om te delen, maar niet genoeg als er veel volk opdaagt.

Repair Café

We organiseren erg graag repair café’s, maar zijn er mee gestopt omdat we niet genoeg mensen bereiken. Reparateurs vinden we wel, maar mensen die iets willen laten repareren, vinden de weg nog niet. We missen in ons team een goeie netwerker die de Brakelaars met kapotte spullen weet te vinden:-). Dus als je die rol in ons team wil komen opnemen, wees welgekomen!

Op een repair café kom je langs met kapotte spullen. We helpen elkaar bij de reparaties. Er zijn experts aanwezig om je verder te helpen. De activiteit is gratis. Elke vrije bijdrage wordt gebruikt om de activiteit verder uit te bouwen. Je hoeft je op voorhand niet in te schrijven.

Ook wie niets wil laten repareren is welkom, want het is net zo goed ‘café’ als ‘repair’. Elke helpende hand, ook bij het onthaal, de bar, het bakken van taartjes of  ‘animatie’ voor de grote en kleine gasten, maken de activiteit meer tot een feestelijke ontmoeting, waar het uiteindelijk ook om te doen is.

Voorlopig gaan de repair café’s niet door omdat we er niet in slagen mensen in de buurt te bereiken (die dingen willen laten repareren), en we op dit moment niemand in de groep hebben die zich daar op wil smijten.

Zelf Organiseren?

Vind je Boskanter een toffe locatie voor een activiteit, en heb je iets in gedachten dat in onze filosofie past, neem dan contact met ons op. We kijken graag samen wat er mogelijk is.