Over Ons Brood

Het bakkerijtje is klein en ambachtelijk. Er wordt eenvoudig (niet zuur) zuurdesembrood gebakken op een simpele manier, met veel zorg en aandacht. Het deeg voor onze broodjes mengen, kneden en vormen we met de hand. Daarna wordt het gebakken in een steenoven die wordt gestookt met hout uit eigen bos.

Verschillende degen worden naast elkaar gemaakt en gebakken. Het is daarom goed mogelijk dat er bijvoorbeeld een sesamzaadje zijn weg vindt naar een brood waar er geen in zouden zitten. Ook kunnen we de aanwezigheid van sporen van noten en andere allergenen niet uitsluiten.

 

We gebruiken hoofdzakelijk volkorenmeel en alleen natuurlijk zuurdesem om het deeg te rijzen. Daarom zijn onze broden zowel lekker als gezond. De ingrediënten die we gebruiken zijn lokaal en/of duurzaam geproduceerd. Het graan wordt gemalen op Flietermolen en de Commandeursmolen. Zij kopen het respectievelijk in bij Belgische en Nederlandse bioboeren. De zaden, rozijnen, etc. komen van De Nieuwe Band, een Nederlandse coöperatieve groothandel in bioproducten.

 

Waar Te Vinden

Elke dinsdag en vrijdag wordt er brood gebakken. Het brood wordt verkocht op Boskanter zelf en in de winkeltjes ‘t Seizoen in Smeerebbe-Vloerzegem, Bar Nature in Geraardsbergen en OHNE in Zwalm. Ook wordt het verkocht via de Voedselteams van Brakel, Geraardsbergen, Zwalm, Oosterzele, Zottegem en Oudenaarde.

Particulieren kunnen bij ons brood bestellen om af te komen halen.

Broden bestel je door te mailen (info@boskanter.be) of te bellen (055/600617). Hieronder vind je een overzicht van de broden die we aanbieden.

 

Deadline Bestellingen: Bestellingen voor dinsdag moeten binnen zijn tegen zondagavond 20u00 en bestellingen voor vrijdag tegen woensdagavond 20u00. Het brood is op dinsdagen en vrijdagen af te halen op Boskanter vanaf 17u.

 

Assortiment

Belangrijk: Omdat er soms meer grote of kleine broden worden besteld dan in de oven passen is het mogelijk dat je twee kleintjes ontvangt in plaats van één grote (voor de prijs van het ene grote brood), of één grote in plaats van twee kleintjes (natuurlijk ook voor de prijs van het grote brood). Geef het door als je dit helemaal niets lijkt, dan proberen wij daar rekening mee te houden.

 

 

groot
(800g)
klein
(400g)
pistolet
(120g)
spelt volkoren natuur 4€90 2€60 1€00
Ingrediënten: volkoren speltmeel*, water, Atlantisch zeezout
spelt volkoren pit 5€10 2€75 1€05
Ingrediënten: volkoren speltmeel*, water, zonnebloempitten* (7%), sesamzaad* (2%), lijnzaad* (2%), Atlantisch zeezout
spelt volkoren rozijn 5€25 2€85 1€10
Ingrediënten: volkoren speltmeel*, water, rozijnen* (17%), Atlantisch zeezout, havervlokken*
tarwe volkoren pit 4€50 2€40 0€90
Ingrediënten: volkoren tarwemeel*, water, zonnebloempitten* (7%), sesamzaad* (2%), lijnzaad* (2%), Atlantisch zeezout, havervlokken*
rogge volkoren pit 5€00
Ingrediënten: volkoren roggemeel*, water, zonnebloempitten* (17%), volkoren speltmeel*, Atlantisch zeezout, karwij*
brood van de dag 4€70 2€55 0€95
Bij het bestellen van het brood van de dag ontvang je een van de hierboven genoemde broden, en geef je ons de mogelijkheid om te bepalen welke. De kans dat je in plaats van één grote, twee kleintjes ontvangt is extra groot.

Dit maakt het voor ons makkelijker, aangezien we met meer flexibiliteit de hoeveelheden deeg kunnen bepalen en beter de ovencapaciteit kunnen benutten. Extra bedankt dus, bij het bestellen hiervan! 🙂

 

mueslibroodje (spelt) 150g 1€50
Ingrediënten: volkoren speltmeel*, water, rozijnen* (15%), walnoten, havervlokken*, zonnebloempitten*, Atlantisch zeezout
pizzabodem (spelt) 135g 1€45
Ingrediënten: volkoren speltmeel*, water, Atlantisch zeezout

* ingrediënten van biologische teelt