Op Boskanter gaan regelmatig activiteiten door, georganiseerd door ons of samen met partners zoals MOW, Natuurpunt of Vormingplus. Soms staan ze lang op voorhand vast, even vaak is het een bevlieging van het laatste moment. Op Facebook en met nieuwsberichten op deze site worden de meesten aangekondigd. Maar wil je er echt geen missen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief, onderaan de pagina.

Op dit ogenblik vieren wij pizzafeestjes en ambachtenavonden natuurlijk noodgedwongen in de beperkte kring van wie hier opgesloten zit door covid-19. We hopen deze activiteiten zo snel mogelijk terug te kunnen open stellen, als ‘kleinschalige culturele activiteiten in open lucht’ terug toegelaten worden. Nu de zon van de partij is, kunnen we ons buiten met voldoende afstand organiseren.

 

Pizza- en oogstfeestje

Elke eerste zaterdag van de maand doet onze steenoven dienst als pizza-oven en verandert Boskanter tijdelijk in een pizzeria. Het is een ontmoetingsmoment waarop mensen meer kunnen leren over Boskanter en onze manier van leven, onder het genot van heerlijke pizza’s.

 

Rondleiding

Elke eerste zaterdag van de maand geven we een rondleiding. Iedereen die interesse heeft in het verhaal van Boskanter en wat we hier doen kan deze kosteloos bijwonen. Afhankelijk van de interesses van de deelnemers kunnen we focussen op permacultuur, ecologisch verbouwen, ambachten, kruiden, noem maar op.

 

Ambachtavond

De avonden zijn op Boskanter vaak gevuld met ambachten en kleine projectjes, als vrijwilligers gebruik maken van het aanwezige materiaal, de grondstoffen en de kans om uit te wisselen. Op maandag is iedereen welkom vanaf 19u00 om mee te breien, lepels snijden, spinnen, … Breng wel je eigen materiaal en grondstoffen mee. We hebben een beetje om te delen, maar waarschijnlijk niet genoeg voor iedereen.

Repair Café

We organiseren erg graag repair café’s, maar zijn er mee gestopt omdat we niet genoeg mensen bereiken. Reparateurs vinden we wel, maar mensen die iets willen laten repareren, vinden de weg nog niet. We missen in ons team een goeie netwerker die de Brakelaars met kapotte spullen weet te vinden:-).

Op een repair café kom je langs met kapotte spullen. We helpen elkaar bij de reparaties. Er zijn experts aanwezig om je verder te helpen. De activiteit is gratis. Elke vrije bijdrage wordt gebruikt om de activiteit verder uit te bouwen. Je hoeft je op voorhand niet in te schrijven.

Ook wie niets wil laten repareren is welkom, want het is net zo goed ‘café’ als ‘repair’. Elke helpende hand, ook bij het onthaal, de bar, het bakken van taartjes of  ‘animatie’ voor de grote en kleine gasten, maken de activiteit meer tot een feestelijke ontmoeting, waar het uiteindelijk ook om te doen is.

 

Zelf Organiseren?

Vind je Boskanter een toffe locatie voor een activiteit, en heb je iets in gedachten dat in onze filosofie past, neem dan contact met ons op. We kijken graag samen wat er mogelijk is.