Contactgegevens

Adres:

Koningsweg 1

9660 Brakel

België

Google Maps

Telefoon: 055/600617

E-mail: info@boskanter.be

 

Routebeschrijving

We waarderen pogingen om met het openbaar vervoer of de fiets te komen.

 

Fiets

Misschien ben je iets met het ‘mijnwerkerspad’; een oude spoorwegberm van Zottegem naar Ronse die in een GR fietspad is omgetoverd. Let wel op, ter hoogte van Opbrakel is het onderbroken. Komende van Ronse sla je beter linksaf aan Hurdumont. Uit Zottegem kan je heel leuk langs rechts binnendoor vanaf het eindpunt.

Kom je via fietsknooppunten? We liggen tussen punt 48 en 99.

Het treinstation van Lierde is het dichts bij, als je de fiets op de trein mee wil nemen.

 

Met de trein.

Je kan ons per bus (zie volgende hoofdstuk) bereiken vanuit de treinstations van Ronse en Zottegem. Je kan per bus ook Brakel (4.5 km van Boskanter) bereiken vanuit de stations van Geraardsbergen en Oudenaarde. Zottegem, Geraardsbergen en Oudenaarde worden elk uur rechtstreeks bediend van Brussel. Route plannen en tickets kopen doe je hier.

 

Met de bus

Met de bus geraak je er het makkelijkste vanaf de treinstations van Ronse of Zottegem. Vanaf deze treinstations vertrekken min of meer elk uur de bussen nr 21 tot en met 25, waarvan nr 21 de meest reguliere is. Op zondag zijn er maar een vijftal bussen. Let dan goed op welke verbinding je kiest.

Tijdens de werken aan de Ronsesesteenweg is de halte Landuitweg geschrapt en gaan alle bussen langs de Leinstraat, dus via halte ‘Herenhof’. Dienstregelingen vind je op de website van De Lijn. De aanpassingen door de werken zijn niet altijd zichtbaar op de routeplanner.

Deze halte wordt ook bediend door de belbus nr 410, welke in dit gebied rijdt. Kijk hier voor meer informatie over de belbus.

In de onderstaande afbeelding vind je de route van de bushalte naar Boskanter. During the works, Landuitweg is not available.

Met GPS

Mik op ‘kruispunt met Pullem’ in plaats van simpelweg op ‘Koningsweg 1’ want Koningsweg kent twee doodlopende eindjes met een bos ertussen en de GPS stuurt je steevast naar het andere eind.