Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans une autre langue. Vous pouvez cliquer le lien pour changer de langue active.

Over Ons Zuurdesembrood

Het bakkerijtje is klein en ambachtelijk. Er wordt eenvoudig (niet zuur) zuurdesembrood gebakken op een simpele manier, met veel zorg en aandacht. Het deeg voor onze broodjes mengen, kneden en vormen we met de hand. Daarna wordt het gebakken in een steenoven die wordt gestookt met hout uit eigen bos.

Verschillende degen worden naast elkaar gemaakt en gebakken. Het is daarom goed mogelijk dat er bijvoorbeeld een sesamzaadje zijn weg vindt naar een brood waar er geen in zouden zitten. Ook kunnen we de aanwezigheid van sporen van noten en andere allergenen niet uitsluiten.

 

We gebruiken hoofdzakelijk volkorenmeel en alleen zuurdesem om het deeg te rijzen. Daarom zijn onze broden zowel lekker als gezond. De ingrediënten die we gebruiken zijn lokaal en/of duurzaam geproduceerd. Het graan wordt gemalen op Flietermolen en de Commandeursmolen. Zij kopen het respectievelijk in bij Belgische en Nederlandse bioboeren. De zaden, rozijnen, etc. komen van De Nieuwe Band, een Nederlandse coöperatieve groothandel in bioproducten.

 

Waar Te Vinden

Elke dinsdag en vrijdag wordt er brood gebakken. Het brood wordt verkocht op Boskanter zelf en in de winkeltjes ‘t Seizoen in Smeerebbe-Vloerzegem, en OHNE in Zwalm. Ook wordt het verkocht via de Voedselteams van Brakel, Geraardsbergen, Zwalm, Oosterzele, Zottegem en Oudenaarde.

Particulieren kunnen bij ons brood bestellen om af te komen halen.

Broden bestel je door te mailen (info@boskanter.be) of te bellen (055/600617). Hieronder vind je een overzicht van de broden die we aanbieden.

 

Deadline Bestellingen: Bestellingen voor dinsdag moeten binnen zijn tegen zondagavond 20u00 en bestellingen voor vrijdag tegen woensdagavond 20u00. Het brood is op dinsdagen en vrijdagen af te halen op Boskanter vanaf 17u.

 

Assortiment

Belangrijk: Omdat er soms meer grote of kleine broden worden besteld dan in de oven passen is het mogelijk dat je twee kleintjes ontvangt in plaats van één grote (voor de prijs van het ene grote brood), of één grote in plaats van twee kleintjes (natuurlijk ook voor de prijs van het grote brood). Geef het door als je dit helemaal niets lijkt, dan proberen wij daar rekening mee te houden.

 

(* = ingrediënt van biologische teelt )

groot
(800g)
klein
(400g)
pistolet
(120g)
spelt natuur (volkoren) 4€90 2€60 1€00
Ingrediënten: volkoren speltmeel*, water, Atlantisch zeezout
spelt pit (volkoren) 5€10 2€75 1€05
Ingrediënten: volkoren speltmeel*, water, zonnebloempitten* (7%), sesamzaad* (2%), lijnzaad* (2%), Atlantisch zeezout
spelt rozijn (volkoren) 5€25 2€85 1€10
Ingrediënten: volkoren speltmeel*, water, rozijnen* (17%), Atlantisch zeezout, havervlokken*
tarwe pit (bijna volkoren) 4€50 2€40 0€90
Ingrediënten: water, volkoren tarwemeel*, tarwebloem*, zonnebloempitten* (7%), volkoren speltmeel*, sesamzaad* (2%), lijnzaad* (2%), Atlantisch zeezout, havervlokken*
rogge pit karwij (volkoren) 5€00
Ingrediënten: volkoren roggemeel*, water, zonnebloempitten* (17%), volkoren speltmeel*, Atlantisch zeezout, karwij*

(Niet altijd beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden.)

brood van de dag 4€70 2€55 0€95
Bij het bestellen van het brood van de dag ontvang je een van de hierboven genoemde broden, en geef je ons de mogelijkheid om te bepalen welke. De kans dat je in plaats van één grote, twee kleintjes ontvangt is extra groot.

Dit maakt het voor ons makkelijker, aangezien we met meer flexibiliteit de hoeveelheden deeg kunnen bepalen en beter de ovencapaciteit kunnen benutten. Extra bedankt dus, bij het bestellen hiervan! 🙂

 

 

mueslibroodje (spelt) 150g 1€50
Ingrediënten: volkoren speltmeel*, water, rozijnen* (15%), hazelnoten* (7%), havervlokken*, zonnebloempitten*, Atlantisch zeezout
pizzabodem (spelt) 135g 1€45
Ingrediënten: volkoren speltmeel*, water, Atlantisch zeezout
worteltaart met roomkaasglazuur (vegan) 900g 16€00
Ingrediënten – cake: wortels* (20%), volkoren speltmeel*, zonnebloemolie (high oleic)*, water, cassonade, rozijnen*, bakpoeder*, speculaaskruiden*, Atlantisch zeezout

Ingrediënten – glazuur & decoratie: Soyananda roomkaas (vegan)*, poedersuiker (suikerbiet)*, walnoten

(Niet altijd beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden.)

vruchtentaart met vleugje chocola (vegan) 900g 16€00
Ingrediënten – cake: fruit (zwarte bessen, frambozen, pruimen) (20%), volkoren speltmeel*, zonnebloemolie (high oleic)*, water, cassonade, rozijnen*, pure chocolade (vegan)*, bakpoeder*, speculaaskruiden*, Atlantisch zeezout

Ingrediënten – glazuur & decoratie: fruit, bietsuiker*, agar agar*

(Niet altijd beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden.)