Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais et Anglais Américain.

Je bent welkom om mee te doen! Er zijn diverse mogelijkheden. 

Verblijf tegen kost en inwoon

Je kan een aantal weken komen en meehelpen met het werk in ruil voor kost en inwoon om van het leven hier te proeven. Stuur een mailtje naar info@boskanter.be als je interesse hebt.

Wil je ervaren hoe het is om langer op deze manier te leven, dan kun je een aantal maanden blijven. Hoe langer het verblijf, hoe meer mogelijkheden om verantwoordelijkheid te dragen voor een stukje van Boskanter, zoals de planning en uitvoering voor een gedeelte van de tuin of een eigen projectje.

Boskanter staat als host voor vrijwilligers ingeschreven op helpx en workaway. Hier vind je de actuele informatie over wat het precies inhoudt om op Boskanter te verblijven als vrijwilliger.

Occasioneel meewerken

Wie in de buurt woont kan ook gewoon overdag komen helpen, op vaste momenten in de week, bijvoorbeeld, of naar aanleiding van specifieke projecten of taken, zoals een repair café of het maken van folder.

Open werkdagen

Wil je alleen kennismaken, of wil je gewoon even samen met anderen de handen uit te mouwen steken om te werken in de frisse buitenlucht? Dan kan je komen naar de open werkdag, elke eerste zaterdag van de maand (behalve januari en februari). Als kers op de taart kan je dan ‘s avonds gratis mee genieten van het pizzafeest. Omwille van Corona zijn er voorlopig geen werkdagen gepland.

Kampeerweken

In de zomer organiseren we meestal één of twee kampeerweken. Dan kan je voor de ganse of een deel van de week komen kamperen op de wei. Je werkt wat mee en wij voorzien (samen) het eten. Daarnaast betaal je een kleine bijdrage. Actiever en goedkoper dan gewoon kamperen, relaxer dan meedraaien als een vrijwilliger.

Check voor de data de nieuwtjes op deze site en facebook, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Het werk

Een groot deel van het dagelijkse werk bestaat uit het onderhouden van het land, zoals zaaien, planten, wieden, zeisen, snoeien, mulchen. Van zodra de overvloed aanbreekt gaan we ook oogsten en verwerken: drogen, inmaken, invriezen, indikken, fermenteren, … In de koelere maanden houden de houtkanten, het bos en de brandhoutvoorziening ons bezig. Dan gaan we houtkanten snoeien, afrasteringen herstellen, vlechtmateriaal oogsten, hakhout verhakselen, bramen verwijderen, bomen planten, en brandhout verplaatsen, klieven en stapelen.

 

Afhankelijk van waar je interesses liggen, wanneer je hier bent en hoe lang je blijft kan meedoen aan en leren over:

  • handwerken, bijv.: steen en hout graveren, hout- en leerbewerking, wol spinnen, manden vlechten
  • zuurdesembrood bakken
  • voedselconservering, bijv.: jam maken, pekelen, fermenteren, drogen
  • dieren verzorgen
  • natuurlijke constructiemethoden en afwerkingen
  • rocket stoves en mass heaters bouwen
  • en genoeg andere dingen!