Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais et Anglais Américain. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans la langue par défaut du site. Vous pouvez cliquer l’un des liens pour changer la langue du site en une autre langue disponible.

Je bent welkom om mee te doen! Er zijn diverse mogelijkheden. 

Je kan een aantal dagen of meerdere weken komen en meehelpen met het werk in ruil voor kost en inwoon om van het leven hier te proeven.

Wil je ervaren hoe het is om langer op deze manier te leven, dan kun je een aantal maanden blijven. Hoe langer het verblijf, hoe meer mogelijkheden om verantwoordelijkheid te dragen voor een stukje van Boskanter, zoals de planning en uitvoering voor een gedeelte van de tuin of een eigen projectje binnen Boskanter.

Of misschien lijkt je een dagdeel genoeg voor een eerste kennismaking of wil je gewoon even samen met anderen de handen uit te mouwen steken om te werken in de frisse buitenlucht? Dan is de Open Werkdag wellicht een idee (zie hieronder).

 

Boskanter staat als host voor vrijwilligers ingeschreven op helpx en workaway. Hier vind je meer en actuele informatie over wat het precies inhoudt om op Boskanter te verblijven als vrijwilliger.

 

Open Werkdagen

Een kans om samen te werken, te eten en te zijn – verbinden met het land en elkaar.

 

Ze beginnen tussen 9u en 9u30, eindigen om 16u, en het werk is onderbroken om 12u voor een lunch, vers uit de tuin van Boskanter.

 

Wanneer? De 3e zaterdag van de maand van april t/m oktober: 20 april, 18 mei, 15 juni, 20 juli, 17 augustus, 21 september en 19 oktober.

Algemene Werkzaamheden

Een groot deel van het dagelijkse werk bestaat uit het onderhouden van het land, zoals: zaaien, planten, wieden, zeisen, snoeien, mulchen en oogsten. En in de koelere maanden is er ook veel te doen omtrent het bos en brandhoutvoorziening, zoals: bramen verwijderen, bomen planten, en brandhout verplaatsen, klieven en stapelen.

 

Afhankelijk van waar je interesses liggen en wanneer je hier bent kan er de mogelijkheid zijn om betrokken te zijn bij of te leren over:

  • handwerken, bijv.: steen en hout graveren, hout- en leerbewerking, wol spinnen, manden vlechten
  • zuurdesembrood bakken
  • voedselconservering, bijv.: jam maken, pekelen, fermenteren, drogen
  • dieren verzorgen
  • natuurlijke constructiemethoden en afwerkingen
  • rocket stoves en mass heaters bouwen
  • en genoeg andere dingen!