Boskanter is an educational non-profit that wants to inspire people to become less dependent on fossil fuels by taking life into their own hands. We do this with a number of ecological projects, such as the baking and selling of sourdough bread, and by creating a place where we can share knowledge through workshops and activities. All this is made possible by volunteers that work in exchange for bed & board.


Cornerstones of Boskanter

Sourdough Bread

One of Boskanter’s ecological projects is the baking and selling of artisanal sourdough bread:

  • baked in a wood-fired masonry oven
  • with local and/or biological ingredients
  • sold from our little bakery in Opbrakel
  • or delivered closer to you via the Voedselteams.

Activities

There are often activities and small events at Boskanter. Like the quarterly Repair Café, at which we fix each other’s broken things with the help of experts.

 

And Pizzeria Boskanter, every first Friday of the month, when our masonry oven takes on the role of pizza oven and Boskanter turns into a pizzeria for the evening. An occasion for locals to meet and learn about Boskanter and our way of life while enjoying delicious pizza.

Workshops

Boskanter shares her knowledge through workshops.

Interested in learning how to:

Boskanter’s workshops can often take place here or at your own home. And others can also host workshops at Boskanter.

Volunteers

Boskanter exists through the valuable work of volunteers, who receive bed & board in return. This makes it a great place to meet  and get to know new people from a range of cultures, and practice different languages. Apart from this you can learn a lot from simply working alongside others on a multitude of varying projects.

Laatste Nieuws

  • Repair Café (20mei)

    Repair Café (20mei)

    Weggooien? Mooi niet! Zondag 20 mei van 11u tot 17u is er weer een Repair Café op Boskanter.   Samen repareren we elektro, fietsen en misschien ook kleding. Er zijn doorlopend hapjes en drankjes aan democratische prijzen en ‘s middags …-> Lees verder ->
  • Pizzeria Boskanter (4mei)

    Pizzeria Boskanter (4mei)

    Vrijdag 4 mei vanaf 17u00, Pizzeria Boskanter! A volonté heerlijke desem-pizza’s eten uit onze houtgestookte steenoven.   Onthaal met drankje & hapje vanaf 17u00; pizza’s vanaf 18u00; “sluitingstijd” om 23u00. €10 p.p. voor volwassenen; €5 p.p. voor kinderen van 12 …-> Lees verder ->
  • Rondleiding (4mei)

    Rondleiding (4mei)

    Vrijdag 4 mei tussen 15u30 en 17u30, de rondleiding van Boskanter. Kosteloos bij te wonen voor ieder die geïnteresseerd is in het verhaal van Boskanter en wat we hier doen.   Afhankelijk van de interesses van de deelnemers kunnen we …-> Lees verder ->
  • Olijfolie & Broodzakken

    Olijfolie & Broodzakken

    Er is een nieuwe lading biologische olijfolie van Cazalla Oliva toegekomen. Officieel is het goed tot mei 2019, en dus makkelijk nog een jaar langer houdbaar. Je betaalt 35€ voor een (plastieken) fles van vijf liter. Met de aankoop ondersteun je …-> Lees verder ->
  • Niet Vergeten!

    Niet Vergeten!

    Aankomende vrijdag, 6 april: PIZZA! En een special edition ‘Ambacht-Zaterdag’ de volgende dag. Maar geen rondleiding voorafgaand de pizzeria deze keer.   Voor de Ambacht-Zaterdag hebben we deze keer een leuke partij groenhout. De buurvrouw heeft ons haar twee oude appelbomen …-> Lees verder ->