Rondleiding (16feb)

De tweewekelijkse rondleiding van Boskanter!  Kosteloos bij te wonen voor ieder die geïnteresseerd is in het verhaal van Boskanter en wat we hier doen.   Aankomende Vrijdag tussen 15u30 en 17u30.   Afhankelijk van de interesses van de deelnemers kunnen we focussen op permacultuur, ecologisch verbouwen, ambachten, kruiden, noem maar op!  

Vrijwilliger: Alvaro

Sinds kort hebben we er een nieuwe vrijwilliger bij voor de lange termijn: Alvaro, uit Spanje. Hij verblijft een aantal maanden bij ons via EVS. EVS staat voor European Voluntary Service en is een programma van de Europese Commissie welke jongeren stimuleert om internationaal vrijwilligerswerk te doen en hen hierbij ondersteunt. (Meer over EVS hier en hier.) Hieronder stelt Alvaro zich kort voor en vertelt…

Ambacht-Zaterdag (3maart)

Elke eerste zaterdag van de maand, aansluitend op de pizzeria, maken we tijd voor ambachten, en dat willen we graag delen. Wat houdt het in? Wij zijn bezig (met spinnen of breien of hout snijden of manden vlechten of natuurlijke sierraden maken of zeep maken of …) en wie zin heeft kan mee doen. Wij voorzien in de regel geen materiaal of grondstoffen, hoewel sommige…

Marins Boskantervaring

Recent verbleef er voor een aantal maanden een meisje bij ons: Marin. Over haar tijd hier heeft ze een mooi verslag geschreven op haar blog Groene Avonturen (.nl). “Zelfvoorzienend leven is niet iets wat je erbij doet, het is geen hobby maar je leven. Van ’s ochtends tot ’s avonds ben je er mee bezig, maar als dit is waar je blij van wordt is…

Vorming: Brood Bakken (24feb)

[~ UPDATE: Verschoven naar 21 april. ~]   Er staat er weer ééntje aan te komen: een vorming desembrood bakken, waarin we de eeuwenoude ambacht van het bakken van brood met een zuurdesemcultuur leven inblazen. Geen industrieel vervaardigde gist, geen “verbeteraars” of andere additieven. Slechts meel, water, zout en een goede dosis natuurlijk-aanwezige, behulpzame bacteriën en gisten. Een stuk gezonder.   De workshop wordt gehouden op…

Pizzeria Boskanter (2jan)

~ Update: Veel mensen hebben goesting aan pizza! We zitten helemaal vol en kunnen dus helaas geen nieuwe reservering meer aannemen. Maar volgende maand natuurlijk weer een kans! ~   We dachten: “Zo kort na kerst en oud & nieuwe a volonté pizza eten? Er gaan doden vallen!” Daarom hadden we met pijn in ons hart besloten om de januari editie over te slaan.  …

Bio-Kruidenier: ‘t Seizoen

De popupshop van de Voedselteams is met het eindigen van het vorige jaar helaas ook weer geëindigd. Maar het brood van Boskanter wordt ondertussen wel weer ergens anders verkocht! Namelijk het bio-kruidenierswinkeltje t’ Seizoen van Sarah Bulckens in Smeerebbe-Vloerzegem, Geraardsbergen. Over ‘t Seizoen: “’t Seizoen is een boerderij waarmee je groenten recht van het veld in je keuken brengt. Bezoek ons kruidenierswinkeltje en ontdek er…

Vorming: Brood Bakken (22jan)

Gedurende de Zuurdesembrood-vorming leer je een uniek en gezond brood bakken. Enkel graan, water en zout. Simpel & Lekker! Dit handgemaakte brood wordt na het bakken natuurlijk mee naar huis genomen om op te smikkelen. Ook krijg je een syllabus mee om thuis alles nog eens na te lezen, en een zuurdesemcultuurstarter waarmee je thuis gelijk verder kan!   De workshop wordt gehouden op 22…

Kerstmarkt (16dec)

Boskanter staat dit jaar weer op de kerstmarkt in Tirse – Brakel deze zaterdag (17 tot 23u). Je kan bij ons brood komen proeven en we hebben activiteiten met koekjes en marsepein. En natuurlijk bier!   Over de kerstmarkt in het algemeen:   “Kom de warme en gezellige kerstsfeer opsnuiven en laat u verrassen door de vele sympathieke exposanten.   Kerstmarkt Brakel wordt ook dit jaar…

Zuurdesembrood-babbeltje (19dec)

Volgende week dinsdag gaat Ine het één en ander vertellen over het zuurdesembrood van Boskanter in de popupshop van de Voedselteams in Zottegem. Wil je weten hoe het proces verloopt, wat er allemaal in het brood gaat, of hoe nu eigenlijk zo’n zuurdesemcultuur werkt? Dit is hét moment!   Tijd: 19 december tussen 19:30 en 21:30   Locatie: Popupshop Voedselteams, Zavel 1, 9620 Zottegem