Pizzeria Boskanter (2jan)

We dachten: “Zo kort na kerst en oud & nieuwe a volonté pizza eten? Er gaan doden vallen!” Daarom hadden we met pijn in ons hart besloten om de januari editie over te slaan.   Maar hopelijk is iedereen nu weer een beetje bekomen van het overeten tijdens de feestdagen, want de volgende pizzeria Boskanter staat er aan te komen! Dit keer (en waarschijnlijk vanaf…

Bio-Kruidenier: ‘t Seizoen

De popupshop van de Voedselteams is met het eindigen van het vorige jaar helaas ook weer geëindigd. Maar het brood van Boskanter wordt ondertussen wel weer ergens anders verkocht! Namelijk het bio-kruidenierswinkeltje t’ Seizoen van Sarah Bulckens in Smeerebbe-Vloerzegem, Geraardsbergen. Over ‘t Seizoen: “’t Seizoen is een boerderij waarmee je groenten recht van het veld in je keuken brengt. Bezoek ons kruidenierswinkeltje en ontdek er…

Vorming: Brood Bakken (22jan)

Gedurende de Zuurdesembrood-vorming leer je een uniek en gezond brood bakken. Enkel graan, water en zout. Simpel & Lekker! Dit handgemaakte brood wordt na het bakken natuurlijk mee naar huis genomen om op te smikkelen. Ook krijg je een syllabus mee om thuis alles nog eens na te lezen, en een zuurdesemcultuurstarter waarmee je thuis gelijk verder kan!   De workshop wordt gehouden op 22…

Kerstmarkt (16dec)

Boskanter staat dit jaar weer op de kerstmarkt in Tirse – Brakel deze zaterdag (17 tot 23u). Je kan bij ons brood komen proeven en we hebben activiteiten met koekjes en marsepein. En natuurlijk bier!   Over de kerstmarkt in het algemeen:   “Kom de warme en gezellige kerstsfeer opsnuiven en laat u verrassen door de vele sympathieke exposanten.   Kerstmarkt Brakel wordt ook dit jaar…

Zuurdesembrood-babbeltje (19dec)

Volgende week dinsdag gaat Ine het één en ander vertellen over het zuurdesembrood van Boskanter in de popupshop van de Voedselteams in Zottegem. Wil je weten hoe het proces verloopt, wat er allemaal in het brood gaat, of hoe nu eigenlijk zo’n zuurdesemcultuur werkt? Dit is hét moment!   Tijd: 19 december tussen 19:30 en 21:30   Locatie: Popupshop Voedselteams, Zavel 1, 9620 Zottegem

Vrijdag Bakdag

Het uitzonderlijke fenomeen van een tweede bakdag op vrijdag blijkt een stuk minder uitzonderlijk: het is de nieuwe standaard! Er bestellen namelijk steeds meer mensen brood van Boskanter via de Voedselteams. Goed nieuws, uiteraard! Maar zeker samen met het brood voor de popupshop van de Voedselteams in Zottegem wordt het daarmee wel steeds moeilijker om ook het brood voor buurtbewoners op de dinsdag te bakken.…

Popupshop Voedselteams

  Ons brood wordt op het moment ook verkocht in de popupshop van de Voedselteams in Zottegem. Nu denk je wellicht: Popupshop van de Voedselteams? Wat is dat?   “Altijd al gehoopt dat je op een dag een winkel kon binnenstappen en daar gewoonweg die lekkere Voedselteam-producten kon kopen? Dan is er goed nieuws!   Van woensdag 1 november tot vrijdag 29 december opent onze…

Pizzeria Boskanter (2dec)

  De eerste zaterdag van een nieuwe maand staat er weer aan te komen: de 2e van december. En dat betekent natuurlijk Pizzeria Boskanter! A volonté heerlijke pizza’s eten uit onze steenoven. €10 p.p. voor volwassenen en €5 p.p. voor kinderen van 12 en jonger. Vanaf 18u00. Graag weten we het vóór vrijdag 1 december 18u00 als je wilt komen (al ben je ook onaangekondigd…

Rondleiding (2dec)

  Voorafgaand Pizzeria Boskanter aankomende zaterdag wordt er ook weer een gratis rondleiding gegeven van Boskanter. Het vindt plaats tussen 15u00 en 17u00. Afhankelijk van de interesses van de deelnemers kunnen we focussen op permacultuur, ecologisch verbouwen, ambachten, kruiden, etcetera.

Extra Bakdag (17 nov)

Normaal bakken we maar één keer brood per week, maar door omstandigheden bakken we deze week voor een tweede keer, namelijk op vrijdag. En er is nog wat plek in de oven. Zijn er mensen die nog graag een broodje willen? Je kan je wensen vóór vanavond 21u30 doorgeven. Het brood is af te halen op vrijdag na 15u00. Je kan natuurlijk dan ook langskomen…