Olijfolie & Broodzakken

Er is een nieuwe lading biologische olijfolie van Cazalla Oliva toegekomen. Officieel is het goed tot mei 2019, en dus makkelijk nog een jaar langer houdbaar. Je betaalt 35€ voor een (plastieken) fles van vijf liter. Met de aankoop ondersteun je het natuurgebied waarin de oude olijfboomgaarden gelegen zijn (en ook een beetje Boskanter). Misschien geen reden om speciaal voor te rijden, maar als je toch…

Niet Vergeten!

Aankomende vrijdag, 6 april: PIZZA! En een special edition ‘Ambacht-Zaterdag’ de volgende dag. Maar geen rondleiding voorafgaand de pizzeria deze keer.   Voor de Ambacht-Zaterdag hebben we deze keer een leuke partij groenhout. De buurvrouw heeft ons haar twee oude appelbomen geschonken, die deze winter gesneuveld zijn. We hebben dus veel grillig gevormde takken met soms mooi gevlamde nerven. Ideaal om lepels of kraaltjes te snijden,…

Hout Te Koop

We hebben droog meterhout te koop: spar, gezaagd op 1 à 1,2 m, €20 per stere. Ideaal voor een massakachel genre finoven, speksteen of rocket mass heater of voor een houtvergassingsketel. Kan ook verzaagd worden indien gewenst.

Ambacht-Zaterdag (7april)

Elke eerste zaterdag van de maand: Ambacht Zaterdag! Volgende op 7 april. Wat houdt het in? Wij zijn bezig (met spinnen of breien of hout snijden of manden vlechten of natuurlijke sierraden maken of zeep maken of …) en wie zin heeft kan mee doen. Wij voorzien in de regel geen materiaal of grondstoffen, hoewel sommige dingen (zoals bramen) wel overvloedig aanwezig zijn, dus breng…

Pizzeria Boskanter (6april)

De eerste vrijdag van de maand: Pizzeria Boskanter! A volonté heerlijke desem-pizza’s eten uit onze houtgestookte steenoven.   Onthaal met drankje & hapje vanaf 17u00; pizza’s vanaf 18u00. €10 p.p. voor volwassenen; €5 p.p. voor kinderen van 12 en jonger. Graag weten we het vóór woensdag 20u00 als je wilt komen. Logeren (waarschijnlijk) ook mogelijk (meer informatie).   Ook is er weer vers desembrood te…

Rondleiding (16maart & 6april)

De tweemaandelijkse rondleiding van Boskanter!  Kosteloos bij te wonen voor ieder die geïnteresseerd is in het verhaal van Boskanter en wat we hier doen.   Aankomende vrijdag 16 maart en vrijdag 6 april tussen 15u30 en 17u30.   Afhankelijk van de interesses van de deelnemers kunnen we focussen op permacultuur, ecologisch verbouwen, ambachten, kruiden, noem maar op!

Vorming: Brood Bakken (21april)

Zuurdesembrood: Geen industrieel vervaardigde gist, geen “verbeteraars” of andere additieven. Slechts meel, water, zout en een goede dosis natuurlijk-aanwezige, behulpzame bacteriën en gisten. Een stuk gezonder!   Wil je leren hoe je het bakt? De workshop wordt gehouden op zaterdag 21 april van 9u00 tot 18u00 op Boskanter (Koningsweg 1, 9660 Brakel). De prijs bedraagt €20, ter plaatse te betalen.   Stuur een mailtje (info@boskanter.be)…

Pizzeria Boskanter (2maart)

De eerste vrijdag van de maand: Pizzeria Boskanter! A volonté heerlijke desem-pizza’s eten uit onze houtgestookte steenoven.   Onthaal met drankje & hapje vanaf 17u00; pizza’s vanaf 18u00. €10 p.p. voor volwassenen; €5 p.p. voor kinderen van 12 en jonger. Graag weten we het vóór woensdag 20u00 als je wilt komen. Logeren waarschijnlijk ook mogelijk (meer informatie).   Ook is er weer vers desembrood te…

Rondleiding (16feb)

De tweewekelijkse rondleiding van Boskanter!  Kosteloos bij te wonen voor ieder die geïnteresseerd is in het verhaal van Boskanter en wat we hier doen.   Aankomende Vrijdag tussen 15u30 en 17u30.   Afhankelijk van de interesses van de deelnemers kunnen we focussen op permacultuur, ecologisch verbouwen, ambachten, kruiden, noem maar op!  

Vrijwilliger: Alvaro

Sinds kort hebben we er een nieuwe vrijwilliger bij voor de lange termijn: Alvaro, uit Spanje. Hij verblijft een aantal maanden bij ons via EVS. EVS staat voor European Voluntary Service en is een programma van de Europese Commissie welke jongeren stimuleert om internationaal vrijwilligerswerk te doen en hen hierbij ondersteunt. (Meer over EVS hier en hier.) Hieronder stelt Alvaro zich kort voor en vertelt…